Sinds enkele jaren nemen pendelaars minder jobs in dan Brusselaars.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waren vorig jaar 726.350 mensen aan het werk, een record sinds het gewest in 1989 werd opgericht. Het aantal banen dat door Brusselaars wordt ingenomen, ligt sinds een paar jaar hoger dan het aantal Vlaamse en Waalse pendelaars die in Brussel komen werken. Dat blijkt uit een studie van het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid, waarover Le Soir zaterdag bericht.

De werkloosheidsgraad zit in dalende lijn, al blijft hij met 15 procent hoger dan elders in het land. De werkzaamheidsgraad (de verhouding tussen het aantal werkende mensen en de bevolking op beroepsleeftijd) gaat dan weer omhoog en staat nu op 56,2 procent.

Volgens Brussels minister van Werk Didier Gosuin hebben de gunstige cijfers niet alleen te maken met de goede conjunctuur en een aantal federale maatregelen, maar ook met een structurele verbetering in Brussel. Hij wijst erop dat er meer Brusselaars in het gewest werken dan er pendelaars van elders komen, en dat meer Brusselaars een baan vinden buiten het gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , werkgelegenheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni