Brussel telt net als rest van het land minder werklozen

© PhotoNews
| Een contactpunt van arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

Ruim 317.000 werkzoekende werkloze Belgen kregen in januari een uitkering, een daling met 13,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. In Brussel gaat het om een vermindering van 9,2 procent. De daling zette zich door in alle leeftijdscategorieën en alle regio's: in Vlaanderen met 19,2 procent en in Wallonië met 9,8 procent.

Dat blijkt maandag uit de maandcijfers van de RVA, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening. Het aantal begunstigden van tijdelijke werkloosheid in ons land nam in januari eveneens af, vergeleken met een jaar eerder, met 186.601 eenheden of 37,3 procent. Het totaal staat daarmee in januari van dit jaar op 313.212 personen.

De daling van de volledige werkloosheid zette zich door in alle leeftijdscategorieën en alle regio's: in Vlaanderen met 19,2 procent, in Wallonië met 9,8 procent en in Brussel met 9,2 procent.

Verder is er een daling te zien bij zowel de volledige werkloosheid van minder dan 1 jaar (-21 procent), als die van 1 tot 2 jaar (-28 procent) en die langer dan 2 jaar (-2 procent).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?