Brussel ziet meer werknemers toekomen dan vertrekken

© PhotoNews
| Actiris

De vervangingsgraad van de beroepsbevolking, het verschil tussen nieuwkomers en vertrekkers op de arbeidsmarkt, is positief in Brussel. In het Vlaamse en Waalse gewest is het saldo daarentegen negatief. De Brusselaars bezetten nu meer dan de helft van de jobs in het Gewest.

Dat meldt Le Soir vrijdag op basis van cijfers van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

Brussel wordt een visvijver voor de andere gewesten, zegt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI). Tussen 2008 en 2018 is het aantal arbeidsplaatsen met 8 procent toegenomen. Die groei komt vooral Brusselaars (+16 procent) ten goede, en minder de pendelaars (+0,8 procent). De Brusselaars bezetten nu meer dan de helft (51,6 procent) van de jobs in het Brussels gewest.

Talenkennis is een van de prioritair te ontwikkelen competenties volgens de minister. De helft van de vacatures die Actiris ontvangt, stelt taaleisen: 55,8 procent vraagt tweetaligheid, 25 procent drietaligheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?