Brussels Airlines staat, door toedoen van de coronacrisis, opnieuw voor een donkere toekomst

Brussels Airlines officiële vlucht van Rode Duivels en Red Flames

© Belga
05/10/2021

Brussels Airlines en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaan opnieuw met elkaar in zee. Daardoor wordt Brussels Airlines de komende drie jaar de officiële luchtvaartmaatschappij van zowel de Rode Duivels als de Red Flames. De teams zullen daarbij vliegen vanop "thuisbasis" Brussels Airport.

Sinds het WK van 2014 in Brazilië was Brussels Airlines de "officiële luchtvaartmaatschappij" van de Rode Duivels. Voor het EK 2016 in Frankrijk en het WK 2018 in Rusland vlogen spelers en staf zelfs met een in het Rode Duivels-thema beschilderd vliegtuig, "Trident". Tijdens het EK voetbal van dit jaar vlogen de Duivels echter vanop de luchthaven van Charleroi, ondanks het feit dat het samenwerkingscontract met Brussels Airlines op dat moment nog liep.

De luchthaven van Charleroi wilde maar al te graag de thuisbasis worden van de Duivels, Brussels Airlines zelf tilde niet te zwaar aan die eenmalige beslissing, omdat het contract met de KBVB flexibel was en toeliet om in uitzonderlijke omstandigheden, zoals corona, voor een andere partner te kiezen.

'Blij en fier'

Het partnerschap met de Rode Duivels wordt nu dus opnieuw verlengd, waardoor Brussels Airlines de komende drie jaar opnieuw de officiële luchtvaartmaatschappij zal zijn. Ook de Red Flames, het Belgische vrouwenvoetbalelftal, zullen met Brussels Airlines reizen. Zowel de luchtvaartmaatschappij als haar thuisbasis Brussels Airport juichen de beslissing toe. "We zijn blij en fier", klinkt het bij CEO's Peter Gerber (Brussels Airlines) en Arnaud Feist (Brussels Airport).

De grootste hoogtepunten zullen voor de Rode Duivels de Wereldbeker in Qatar zijn en voor de Red Flames het Europees kampioenschap in Engeland. Naast deze toernooien zullen de teams in 2024 ook met Brussels Airlines naar het EK in Duitsland vliegen en naar de kwalificatiewedstrijden voor al hun toernooien. Ook de nationale jeugdploegen, de scouts en de scheidsrechters zullen op Brussels Airlines rekenen voor hun internationale reizen.

Morgen/woensdag zal Brussels Airlines de Rode Duivels naar Turijn brengen voor de halve finale van de Nations League. De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat ook voetbalfans op haar zullen kunnen rekenen om hun favoriete team te gaan toejuichen op verplaatsing.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni