Brussels Airport voelt impact van faillissement Thomas Cook

© PhotoNews

Net als in september heeft ook in oktober het faillissement van touroperator Thomas Cook gewogen op de passagierscijfers van Brussels Airport. De luchthaven verwelkomde in oktober ruim 2,3 miljoen reizigers.

Vergeleken met oktober vorig jaar is er een stijging met 6,4 procent. Maar toen werden de cijfers negatief beïnvloed door een staking bij afhandelaar Aviapartner. Zonder die staking zou er nu sprake geweest zijn van een toename met 1 procent, aldus Brussels Airport.

Behalve de impact van het faillissement van Thomas Cook en de vluchten die daardoor werden geannuleerd, verloor de luchthaven van Zaventem ook passagiers door het faillissement van de Sloveense maatschappij Adria Airways.

Ook cargo slabakt

Het vrachtvervoer lag in oktober 8,2 procent lager dan in oktober vorig jaar. De dalende trend is al een aantal maanden zichtbaar. Brussels Airport verwacht wel een verbetering, onder meer dankzij Sichuan Airlines Cargo. De Chinese vrachtmaatschappij, die eerst voor eind april 2019 was aangekondigd, zou nu eind november toch haar opwachting maken op Brucargo, de vrachtafdeling van Brussels Airport.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?