Brusselse dienstenchequesector zo goed als volledig hervat

© Imagedesk Dieter Telemans

Na meerdere weken met een zeer lage activiteitsgraad en een bijna volledige stilstand tijdens de lockdown is in juli 90 procent van de activiteiten in de dienstenchequesector hervat in het Brussels Gewest.

Dat maakte Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) dinsdag bekend.

Het gaat om een plotse en forse stijging na een erg moeilijke periode voor de dienstenchequesector. In juni werd amper 30 procent van de activiteiten hervat, maar in juli bedraagt dat percentage al 90 procent. Dat is goed nieuws voor de 23.000 Brusselaars die in de dienstensector werken.

Al wordt er wel gevreesd dat de heropflakkering van het coronavirus in Brussel opnieuw kan leiden tot een daling van de activiteiten in augustus. "Indien Brussel een oranje of zone wordt, zullen dienstenchequeprestaties gedurende twee weken verboden zijn. De gezondheid van de werknemers, maar ook van alle Brusselaars staat op het spel", zegt minister Clerfayt.

In juli 2020 werden 1.041.789 dienstencheques aangekocht door Brusselse klanten en 1.265.707 gebruikt voor de betaling van diensten. In vergelijking met juli 2019 werden 160.108 minder dienstencheques aangekocht en 159.608 minder dienstencheques gebruikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?