Brusselse gidsenvereniging werkt wandeling rond brexit uit

© PhotoNews
| Toeristen in Brussel

De oudste gidsenvereniging van Brussel bestaat 50 jaar en viert haar jubileum niet enkel met een nieuw logo en een nieuwe website. De vereniging pakt ook uit met een nieuwe wandeling rond de Brexit en de Engelse aanwezigheid in de hoofdstad.

GBB of ‘Gidsen voor Brussel en België’ bestaat dit jaar 50 jaar. Dat schrijft het Nieuwsblad. Volgens de vereniging zijn haar grootste troeven het persoonlijke contact, de snelle verwerking van de aanvraag en de mogelijkheid om wandelingen volledig op maat uit te werken.

Maar daar blijft het niet bij. Naar eigen zeggen volgt GBB ook de actualiteit op de voet. “Momenteel werken we aan een wandeling rond de Brexit en de Engelse aanwezigheid in de hoofdstad,” klinkt het. Hoe die wandeling eruit zal zien, is voorlopig nog niet geweten.

“Daarnaast bieden we geleide wandelingen rond de figuur van Pieter Bruegel de Oude, naar aanleiding van het project ‘Flemish Masters’, dat de schilder in 2019 volop in de kijker plaatst,” aldus GBB.

GBB telt 47 gediplomeerde gidsen. De meest gesproken taal tijdens de wandelingen is het Engels, gevolgd door het Duits, Frans, Nederlands, Spaans en Italiaans.

Brexit

In 2016 stemden de Britten ervoor om de Europese Unie te verlaten. Die uitstap werd al snel bekend als de 'brexit', de Britse exit, die zal plaatsvinden op 31 januari 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?