Brusselse hotels kijken al tegen verlies van 10 miljoen euro aan door coronavirus

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De Brusselse hotelsector begint sterk te lijden onder de gevolgen van het coronavirus. De Brussels Hotels Association (BHA) berekende dat de hotels door de annuleringen van kamers al 10 miljoen euro misliepen.

In ons land zijn nog geen nieuwe gevallen van besmetting bevestigd, in tegenstelling tot in buurlanden als Nederland en Frankrijk. Toch weegt het coronavirus al op het toerisme in België en met name de hoofdstad.

De hotels in Brussel en aan de luchthaven van Zaventem lopen door de annuleringen van kamers al 10 miljoen euro mis, berekende de BHA. De grootste oorzaak zijn de beperkende maatregelen om te reizen die grote bedrijven opleggen.

"Dit is slechts het topje van de ijsberg. Wat ons zorgen baart is de toenemende vertraging van de activiteit in de hotelsector", zegt Rodolphe Van Weyenbergh, algemeen secretaris van BHA, zaterdag.

Sector vraagt steunmaatregelen

De hotelsector onderstreept dat de communicatie met het federaal niveau over de epidemie van het coronavirus efficiënt verloopt, maar ze roept de federale regering ook op om steunmaatregelen te voorzien en de tijdelijke werkloosheid door overmacht voor arbeiders en bedienden te reactiveren.

"Onze prioriteit blijft de gezondheid en het welzijn van onze werknemers", aldus Van Weyenbergh. De BHA vertegenwoordigt 90 procent van de Brusselse hotels, goed voor 15.000 hotelkamers en 12.500 jobs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?