Een hotelkamer in het Double Tree Hilton hotel op het Rogierplein.

Brusselse hotelsector kruipt stilaan uit dal na coronacrisis

AV
© BRUZZ
08/06/2022

Na twee jaar coronacrisis herleeft de hotelsector opnieuw. Momenteel scoren de weekends zelfs beter dan in 2019. “Hopelijk is dit geen korte termijn inhaalbeweging,” klinkt het bij de Brussels Hotel Association (BHA).

De Brusselse hotelsector is tevreden, zelfs “zeer tevreden” meldt Yves Fonck, voorzitter van de Brussels Hotel Association. Dit vooral dankzij de verlengde weekends die de maand mei bracht alsook het Core festival dat veel mensen richting Brussel stuurde.

“Onze hotels hadden in mei weer een goede bezetting van zo’n 66 procent. Zelfs in die mate dat onze weekends in mei van dit jaar (72,7%) beter waren dan de weekends in mei in 2019 (69,6%). De business komt sneller terug dus dat is goed nieuws.”

"We vrezen dat het om punctuele veranderingen gaat en niet om structurele veranderingen, terwijl we dat laatste liever hebben natuurlijk"

Yves Fonck, voorzitter Brussels Hotel Association

Wel heerst er de vrees in de hotelsector dat het om een versnelling of een inhaalbeweging gaat door corona. “Door de crisis zijn er meer vacatures die niet ingevuld geraken, waardoor veel bedrijven opnieuw teambuildings doen, opleidingen geven of vergaderingen organiseren om mensen aan te trekken. We vrezen dat het om punctuele veranderingen gaat en niet om structurele veranderingen, terwijl we dat laatste natuurlijk liever hebben,” laat Fonck weten.

Voorlopig doen de weekends (72,7%) het beter dan de weekdagen (61,2%). “Voor de coronacrisis hadden de weekdagen meer succes omdat Brussel voornamelijk een zakenbestemming was. Nu merk je dat er meer families naar de hoofdstad komen als weekendje weg.”

De Brusselse hotelsector kijkt dan ook uit naar het komend festivalseizoen en al de festivalgangers dat dat met zich mee zal brengen. “Wij kijken naar alle toeristische attracties uit die in Brussel doorgaan. Elk initiatief dat Brussel Stad en Visit Brussels organiseren juichen wij toe.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni