| (archief)

Brusselse hotelsector maakt positief bilan op voor juli 2023

© Belga
03/08/2023

De Brussels Hotel Association (BHA) meldt een bezettingsgraad met een gemiddelde van 68,7 procent in de Brusselse hotels voor juli 2023. De stijging van 1,5 procentpunt ten aanzien 2022 (67,2 procent) en het naderen van recordjaar 2019 (74,7 procent) doet hopen op een heropleving van de sector sinds de pandemie. Dat meldt Le Soir en het nieuws wordt bevestigd door BHA aan Belga.

Bij het berekenen van de stijgende bezettingsgraad van de Brusselse hotels werd rekening gehouden met het gegeven dat het gewest ondertussen 600 hotelkamers meer telt dan voor de pandemie. Het slechte weer in de maand juli lijkt bijgevolg geen noemenswaardige effecten te hebben gehad op het toerisme in Brussel.

De stijgende bezettingsgraad is volgens BHA een gevolg van verschillende grote evenementen, zoals de EU-Celac-top midden juli, maar ook Tomorrowland in Boom, concerten in het Koning Boudewijnstadion en de Formule 1-Grand Prix.

Bij de Europees-Latijns-Amerikaanse EU-Celac-top tekenden meer dan 30 buitenlandse regeringsdelegaties present, naast de 26 andere Europese lidstaten. Het Tomorrowland-festival in Boom, verspreid over twee weekends eind juli, genereerde in totaal meer dan 60.000 overnachtingen in Brusselse hotels.

Zo werd in het weekend van 22 juli, met Tomorrowland en het Mylène Farmer-concert in het Koning Boudewijnstadion, een bezettingsgraad van 89,6 procent behaald. Het weekend daarop, toen de Formule 1 Grand Prix van België en Tomorrowland plaatsvonden, stond er 89,4 procent op de teller.

Voorzichtig voor augustus

Voor de maand augustus is BHA voorlopig wat voorzichtiger. Dit gezien de afwezigheid van grote evenementen als Tomorrowland. "Dat zou echter geen effect mogen hebben op het aantal stedentrips, bijvoorbeeld om het tweejaarlijkse Brusselse Flowertime te ontdekken, dat van 11 tot 15 augustus plaatsvindt in de hoofdstad", aldus BHA-secretaris-generaal Rodoplhe Van Weyenbergh.

"We zijn al jaren bezig om Brussel aantrekkelijker te maken", zegt burgemeester Philippe Close (PS). "De cijfers zijn behaald, net als de duizenden banen die daaruit voortvloeien."

"Dit is uitstekend nieuws voor Brussel, dat zijn positie als must-see zomerbestemming heeft bevestigd. Dat ondanks het sombere weer", zegt Delphine Houba (PS), schepen voor Toerisme in de stad Brussel. "Onze hoofdstad trekt een brede waaier van bezoekers aan. De trouwste bezoekers zijn het Franse publiek. Ik ben ook blij met de terugkeer van toeristen van verder weg, zoals uit de Verenigde Staten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Brusselse hotels , Brusselse hotelsector , Brussels Hotel Association (BHA) , tomorrowland , Formule 1 Grand Prix , Brusselse Flowertime , Rodoplhe Van Weyenbergh

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni