Brusselse regering maakt 1 miljoen euro vrij voor sociale economie

© PhotoNews
| BarbaraTrachte (Ecolo) en Bernard Clerfayt (Défi).

De Brusselse regering schrijft een nieuwe projectoproep uit om de sociale economie te ondersteunen. Er is één miljoen euro veil voor Brusselse bedrijven die de transitie naar democratische en duurzame werking willen maken. "Sommige ondernemingen hebben nu eenmaal steun nodig."

Dat maakten minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) en staatsecretaris van Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) woensdag bekend.

De sociale economie zit in de lift, maar niet elke onderneming kan die transitie op eigen houtje maken. Om die herstructureringen door te voeren, kunnen bedrijven rekenen op een subsidie tot 80.000 euro. In totaal trekt de Brusselse regering 1 miljoen euro uit.

"De sector van de sociale economie biedt talrijke duurzame en kwaliteitsvolle jobs. De jongere generaties zijn hoe langer hoe meer op zoek naar een job waarin zij hun waarden terugvinden. Door deze activiteitensector te ondersteunen, creëren we toegevoegde waarde die lokaal verankerd is", licht Clerfayt toe.

Voor Trachte is het sociaal ondernemerschap ontzettend belangrijk. "Door deze projectoproep te lanceren, willen we een sector stimuleren die zingeving, menselijke waarden en democratie in het beheer van zijn ondernemingen en zijn structuren introduceert. Het coöperatieve model is daar een perfect voorbeeld van. Zo'n initiatieven helpen, is een manier van ondernemen ondersteunen die respectvoller omgaat met het welzijn van de werknemers”, aldus de staatssecretaris.

Er zijn twee infosessies gepland op 21 februari en 10 maart. De projectdragers hebben tot en met 30 maart om hun dossier in te dienen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?