Brusselse regering neemt maatregelen om ondernemingen te steunen

© GR
| Staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) tijdens de persconferentie.

De Brusselse regering neemt al enkele maatregelen om ondernemingen die schade ondervinden door het coronavirus te ondersteunen. Via het Brussels Waarborgfonds trekt de regering een bedrag van 20 miljoen euro uit voor liquiditeitssteun.

Brusselse ondernemingen kunnen nuttige, officiële informatie over de gevolgen van het coronavirus terugvinden via de 1819-dienst op de website 1819.be. Die dienst wordt versterkt, meldt Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo).

Getroffen ondernemingen wil de regering steunen door het verlenen van waarborgen. Via het Brussels Waarborgfonds heeft de regering een bedrag van 20 miljoen euro vrijgemaakt. Voor leningen via Finance&Invest.brussels gelden moratoriummaatregelen. De begeleiding van getroffen ondernemingen via het Centrum voor Ondernemingen in Moeilijkheden wordt versterkt.

De uitbetaling van de economische steun aan de horecasector, maar ook aan de culturele sector, het hotelwezen en de evenementensector, wordt versterkt. "Er worden ook andere maatregelen onderzocht, zoals een onderzoek naar de mogelijke acties op het niveau van de gewestelijke belastingen", aldus Trachte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?