Twee honden met zakken hondenvoer

| Barley's Dog Food gebruikt onder meer insecten voor de hondenbrokken

Brusselse start-up wil honden aan de insectenbrokken krijgen

SB
© BRUZZ
14/04/2022

Barley’s Dog Food uit Laken wil ook onze honden duurzamer laten eten. De onderneming gebruikt daarom insecten om proteïnen te leveren in de hondenbrokken.

Thierry Personne, zaakvoerder van Barley’s Dog Food, is al langer met duurzaamheid en natuur bezig, zegt hij. Hij werkte voor een mouterij en begon zijn eigen bier te brouwen, waardoor hij geconfronteerd werd met de grote hoeveelheden overschot vermoute gerst.

“Dat weggooien vond hij steeds zonde,” zegt Irene Personne, die de commerciële kant van de zaak op zich neemt. “Hij vroeg zich af in wat hij die overschotten kon verwerken, en kwam zo uit bij hondenkoekjes. Om tot een gevarieerd en gezond dieet te komen, voegden we insecten toe, die veel proteïne bevatten.”

Om de variatie en kwaliteit van de hondenbrokken te garanderen, werken ze samen met twee wetenschappers. Daarnaast is de voeding ook cold-pressed. In tegenstelling tot het verhitten van voeding, houden koudgeperste brokken meer voedingsstoffen en vitaminen bij.

“Naast de kwaliteit van de voeding, staat duurzaamheid centraal bij ons. Daarom gingen we lokaal op zoek naar natuurlijke producten, zo zijn de productie en het eindproduct goed voor de natuur,” zegt Irene.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni