Brusselse werkloosheid blijft dalen

© PhotoNews

De werkloosheid in Brussel is ook in september gedaald. Het gaat om de 59ste daling op rij (per maand), meldt arbeidsbemiddelaar Actiris. Eind september telt het Brussels Gewest 89.306 werkzoekenden. In vier jaar tijd is de werkloosheid in Brussel met ruim 13 procent gedaald.

Eind september is 15,9 procent van de beroepsactieve Brusselaars werkloos. In vergelijking met september 2018 is het aantal werkzoekenden met 1,5 procent gedaald. Tegenover september 2015 is het aantal werkzoekenden zelfs met 13,6 procent gedaald.

"De meest significante daling zien we in de categorioe van 25 tot 49 jaar", zegt Actiris-woordvoerster Pascale Hourman. Daar meldt Actiris een daling van ruim 3 procent in vergelijking met september 2018.

Jeugdwerkloosheid

"We zien ook een belangrijke daling van het aantal werkzoekenden met een beperkt opleidingsniveau", aldus Hourman. In die categorie zijn er 5 procent minder werkzoekenden in vergelijking met vorig jaar. "Het gaat hier om mensen met een middelbaar diploma of een buitenlands diploma dat hier niet erkend wordt."

De jeugdwerkloosheidsgraad bedraagt in Brussel 25,3 procent. Dat is 0,6 procent meer dan in september 2018, maar het aantal jonge werkzoekenden is wel met 2,3 procent gedaald tegenover september 2018. "Sinds 2015 is het aantal jonge werkzoekenden in Brussel zelfs gedaald met 26 procent", klinkt het bij Actiris.

Meer rechtstreekse vacatures bij Actiris

Actiris ontving in de maand september 26.152 werkaanbiedingen. De meerderheid van die vacatures werd via de VDAB en Forem (12.078 vacatures), de tegenhangers van Actiris, ontvangen en via partnersites als Jobat (10.525 vacatures).

Ruim 3.500 werkaanbiedingen werden rechtstreeks via Actiris ontvangen, 541 vacatures meer in vergelijking met vorig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?