Actiris in Sint-Joost-ten-Node

| Actiris in Sint-Joost-ten-Node.

De Brusselse werkloosheidsgraad is eind juli gedaald tot 15 procent, de jongerenwerkloosheidsgraad tot 18,5 procent. Dat deelt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris dinsdag mee.

Het is al de twaalfde maand op rij dat de werkloosheid in het Brussels Gewest daalt. Er waren eind juli ruim 86.000 werkzoekenden, een daling van 2,7 procent tegenover juli vorig jaar. Op maandbasis gaat het wel om een stijging van 2 procent. Ook waren er minder dan 8.000 werkzoekenden jonger dan 25 jaar, een daling met 4,7 procent.

Van de werklozen in het Brussels Gewest is de helft langdurig werkzoekend, twee jaar of langer dus. Zes op de tien hebben hoogstens een diploma van de tweede graad secundair onderwijs of een diploma dat niet erkend is in België. Bijna een op de tien is jonger dan 25 jaar, drie op de tien ouder dan vijftig.

Meer werkaanbiedingen

Tot slot deelt Actiris mee dat het in juli bijna 7.500 rechtstreekse werkaanbiedingen ontving. Dat is een stijging van 57,5 procent tegenover juli vorig jaar en bijna drie keer zoveel als in juli 2020. "Hoewel de gezondheidscrisis het aantal ontvangen werkaanbiedingen aanzienlijk heeft doen dalen, met name in bepaalde sectoren zoals de horeca en de handel, wordt sinds enige tijd opnieuw een aanzienlijke toename van het aantal werkaanbiedingen geconstateerd", klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni