1712 CAFe Daringman

| Uitbaatster Martine Peeters in café Au Daringman, gesloten omwille van de coronacrisis (archiefbeeld)

Café Au Daringman zamelt al 4.500 euro in

SDS
© BRUZZ
11/01/2021

Café Au Daringman verkeert net als vele andere Brusselse bars in financieel zwaar weer door de aanhoudende verplichte sluiting. Uitbaatster Martine Peeters is een crowdfundingactie gestart om de huur van haar pand te kunnen blijven betalen.

De inzamelactie startte afgelopen zaterdag via Growdfunding, en heeft in twee dagen tijd al 4.500 euro van de gevraagde 12.000 euro ingezameld. Ruim een derde dus, en dat noemt uitbaatster Martine Peeters "heel bemoedigend".

Met de opbrengst van de actie gaat Peeters zes maanden huur betalen. Eerder organiseerde ze al een verkoop van tote bags om daarmee gedeeltelijk de huur te kunnen bekostigen.

Wie het café op de Vlaamsesteenweg steunt, kan in ruil een beloning verwachten van een vijftal Brusselse partners.

Peeters noemt het "bemoedigend" om te zien dat de actie goed draait, maar wil toch voorzichtig blijven. "In het begin wordt zoiets snel gedeeld, maar daarna valt het misschien stil, dat hoop ik natuurlijk niet."

"Het bevestigt wel dat het belangrijk is voor veel mensen dat het café kan doorgaan. Dat geeft mij ook moed om de moed niet te laten zakken, dat we weten waarvoor we het doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Au Daringman, Martine Peeters, Growfunding, Crowdfunding, anticoronamaatregelen, aanpak coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni