Coronajaar 2020

Martine Peeters van café Au Daringman: 'Wil er niet mee stoppen omwille van dat virus'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 23 december 2020

In 'Brussel 2020' blikken we in zeven afleveringen, met zeven Brusselaars, terug op het coronajaar 2020. Aflevering 3: Martine Peeters, uitbaatster van café Daringman. Na een moeilijk jaar met twee noodgedwongen sluitingen, kijkt Peeters weer met goede moed vooruit. "Ik heb beseft dat ik nog niet klaar ben om te stoppen met het café."

Op 7 oktober besliste de Brusselse veiligheidsraad dat de cafés voor een tweede keer in één jaar de deuren moesten sluiten. "Ik weet niet of ik nog opnieuw ga openen", was wat Martine Peeters van café Daringman, vermoedelijk één van de gezelligste cafés van de stad, toen meteen liet verstaan.

"Het kwam toch unfair over", zegt Peeters. "De restaurants mochten toen nog open blijven. Het was beter om dan alles meteen te sluiten. Wij werden als eerste geviseerd, terwijl er geen bewijs was van besmettingen in de cafés."

Peeters mist vooral de interactie met haar klanten. "Hen mis ik toch elke dag. En ik heb toch beseft dat ik niet meteen wil stoppen met het café. We gaan heropenen als het weer mag. En als het zover is, dan gaan we de feestelijkheden wel goed in de hand moeten houden."

  • Bekijk het volledige interview in de video. Donderdag in aflevering 4 is het aan muzikante Chibi Ichigo

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?