CEO Proximus: 'Gedwongen ontslagen niet uit te sluiten'

© PhotoNews
| Dominique Leroy, CEO van Proximus.

Dominique Leroy, topvrouw van telecombedrijf Proximus, zegt dat naakte ontslagen niet uit te sluiten zijn in het aangekondigde herstructureringsplan. "We zullen er wel alles aan doen om dat aantal zo klein mogelijk te houden", aldus Leroy.

Het personeel bij Proximus werd donderdagochtend op de hoogte gebracht over het plan, waarbij 1.900 banen bedreigd zijn.

Leroy zegt voornamelijk te willen inzetten op vrijwillig vertrek en omscholing, maar naakte ontslagen zijn niet uit te sluiten. Voor meer details over de mogelijkheid tot SWT (het vroegere brugpensioen, red.) is het volgens de topvrouw nog te vroeg. "Dat is voorbarig en zal onderwerp uitmaken van het sociaal overleg."

Sociaal overleg

De topvrouw betreurt voorts dat er een lek geweest is voor de aankondiging van het herstructureringsplan, waardoor personeel en vakbonden het nieuws uit de pers moesten vernemen. "De communicatie was aanvankelijk gepland voor volgende week. Het lek heeft voor ontevredenheid gezorgd bij de vakbonden, werknemers en politieke wereld, en dat betreur ik."

Leroy benadrukt dat het sociaal overleg nu moet gebeuren. "Na een eerste fase zullen we dan hopelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over welke banen en diensten getroffen zijn en zo de onzekerheid wegnemen die vandaag heerst bij de werknemers."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?