1817 Bernard Clerfayt 7

| Bernard Clerfayt (Défi), minister van Werkgelegenheid in de Brussels regering.

Clerfayt maakt miljoen vrij voor strijd tegen discriminatie bij aanwerving

© Belga
20/12/2022

De Brusselse regering heeft beslist om twintig projecten te financieren die discriminatie bij aanwerving willen bestrijden. Daar is een budget van één miljoen voor vrijgemaakt. Dat besliste de Brusselse regering na een voorstel van de Brusselse minister van Werk, Bernard Clerfayt (DéfI).

Momenteel zijn nog te veel werkzoekenden het slachtoffer van discriminatie bij aanwerving, argumenteert Clerfayt. Het gaat om vooroordelen over huidskleur, seksuele geaardheid, geslacht, origine of leeftijd.

Om dit verschijnsel tegen te gaan, heeft het Brussels Gewest een thematische projectoproep gelanceerd. Dit jaar was het thema origine, dus de projecten moesten een concrete oplossing bieden voor de bestrijding van deze discriminerende factor. Er werden 38 projecten ingediend en 20 daarvan werden geselecteerd door een onafhankelijke jury van deskundigen.

Eén van de geselecteerde projecten was de foodtruck ‘Nakanek’, opgericht door Syriërs in Brussel. Dit project richt zich op culinaire talenten en biedt nieuwkomers de mogelijkheid om deel te nemen aan een betaalde stage in combinatie met een theoretische opleiding die het werk zoeken zal vergemakkelijken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni