Deelstepbedrijf geeft korting aan klanten van mobiele bank

© PhotoNews
| Een Bancontactapparaat zullen de klanten van N26 niet meer moeten passeren. Bij de internetbank verloopt alles via het net.

Overal in Europa aan de helft van de prijs door de straten zoeven. Het deelstepbedrijf Lime geeft de klanten van de Duitse internetbank N26 een fikse korting. De korting komt er enkele weken nadat de prijzen van de Limesteps sterk zijn verhoogd.

N26 is een internetbank uit Duitsland waar elke betaling uitsluitend via de smartphone verloopt. Het technologiebedrijf groeide in enkele jaren uit tot één van de grootste startups van Europa, met een geschatte marktwaarde van intussen 3,5 miljard dollar. Sinds 2016 zijn ze ook actief in België. Een gratis rekening openen bij N26 gebeurt volgens de bank in een vingerknip.

Nu krijgen de klanten van N26 ook een fikse korting bij Lime. Op elke rit die ze met een deelstep maken, betalen ze maar de helft van de normale prijs. Beide bedrijven vinden elkaar naar eigen zeggen in hun flexibiliteit en hun snelle groeicijfers in Europa, zo lieten de CEO’s woensdag optekenen in een persbericht.

Prijsverhoging

De actie loopt van augustus tot 5 december dit jaar. Behalve in België geldt de korting in tien andere Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Denemarken, Zweden, Griekenland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Begin deze maand bleek overigens dat Lime plots zijn prijzen had verhoogd. Een ritje kost nu bijna dubbel zoveel als voordien: 25 eurocent per minuut, in plaats van 15 bij de meeste concurrenten. Het ziet er dus naar uit dat de klanten van N26 zelfs minder dan de oude prijs betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?