Directie en vakbonden Brussels Airlines zitten opnieuw samen

© PhotoNews
| Piloten van Brussels Airlines staken.

De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn woensdag rond 10.00 uur opnieuw rond de tafel gaan zitten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de piloten van de luchtvaartmaatschappij. Zij staken woensdag voor de tweede keer deze week. Net als maandag is drie kwart van de vluchten geannuleerd, 25.000 passagiers zijn getroffen.

Een hele dag onderhandelen maandag leidde nog niet tot een oplossing. Woensdag doen bonden en directie een nieuwe poging. "Het is belangrijk dat we tot een oplossing komen", zegt Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines.

"We hebben maandagavond een voorstel op tafel gelegd waarvan we echt denken dat het dichter komt bij de verzuchtingen van de piloten, met veel aandacht voor het evenwicht tussen werk en privé."

Dat voorstel is niet te nemen of te laten, benadrukt de woordvoerster. "We zullen op basis daarvan voort praten. Alles is bespreekbaar, maar binnen de mate van het mogelijke uiteraard. We moeten denken aan alle 3.900 werknemers van Brussels Airlines."

En er zal nog moeten worden gepraat, want de bonden lieten al verstaan dat wat maandagavond op tafel lag, onvoldoende is. "Als we dat aan de piloten voorleggen, volgt zeker een 'njet'", luidt het. Voor de bonden is het woensdag "erop of eronder". Directie en bonden onderhandelen eerst rechtstreeks met elkaar.

Rond 17.00 uur komt de sociaal bemiddelaar erbij om te kijken hoever het staat. Maar dat is geen deadline, benadrukken de partijen. Op de luchthaven verloopt alles rustig, aldus nog Daenen.

Door de pilotenstaking werden ongeveer 220 vluchten geschrapt. Zowat 5.000 passagiers kunnen woensdag wel nog vliegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?