Driekwart vluchten Brussels Airlines geschrapt

© Brussels Airlines

De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag voor de eerste dag het werk neer. In totaal zouden 557 vluchten niet worden uitgevoerd. Ook woensdag wordt er gestaakt.

Voor 60.000 passagiers moest de luchtvaartmaatschappij een oplossing zoeken, omdat hun vlucht werd geannuleerd. Volgens Brussels Airlines hebben zo'n 5.000 mensen voor een terugbetaling gekozen, 5.000 andere passagiers wachten nog op een alternatief. Dat schrijft de krant De Standaard.

De piloten staken tegen de hoge werkdruk en "een gebrek aan respect" van het management. Dat schreven ze in een open brief aan de passagiers. De maatschappij (en de politiek) hebben al felle kritiek gegeven. Oud-staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) vindt bijvoorbeeld dat de piloten "met vuur spelen" door te staken.

De luchtvaartmaatschappij roept getroffen passagiers op om niet naar de luchthaven te komen. Brussels Airlines laat weten dat de callcenters volledig bemand zijn om op vragen van de passagiers te beantwoorden.

Driekwart

De staking van de piloten leidt tot de schrapping van driekwart van de vluchten van Brussels Airlines maandag. Dat bevestigt de woordvoerder van de Belgische luchtvaartmaatschappij, die voorwerp is van een integratie in Eurowings, de lagekostentak van Lufthansa.

Er is maandagochtend een nieuwe verzoeningsprocedure voorzien tussen de directie en de vakbonden van de piloten. De directie wil er een nieuw voorstel voorleggen aan de vakbondsafgevaardigden.

Op Brussels Airport is de toestand maandagochtend zeer kalm, aldus Wencke Lemmes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?