Drie Brusselse Carrefour Markets blijven vandaag gesloten

© LV

De vakbonden bij supermarktbedrijf Mestdagh hebben vrijdagavond na een ontmoeting van bijna tien uur met de directie geconcludeerd dat er nog onvoldoende resultaat is bereikt. In heel het land blijft een twintigtal Carrefour Markets gesloten. In Brussel zou het om drie winkels gaan, weet RTBF.

De ontmoeting was onderdeel van de procedure van de wet-Renault, nadat er vier dagen gestaakt was in de winkels. "De gesprekken zitten muurvast. Wat nu op tafel ligt, is ruimschoots onvoldoende", zeggen de vakbonden in een persbericht. De vakbonden wilden vooruitgang boeken rond de de kwestie van de ruime inzetbaarheid van werknemers die de directie verlangt. "Er werd daarin geen enkele vooruitgang geboekt", klinkt het.

Er blijven ook andere twistpunten bestaan, onder meer over de uurroosters en het statuut van geranten. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er nieuwe stakingen gepland. In mei kondigde het bedrijf de intentie tot een herstructurering bekend. Daarbij zijn 450 banen bedreigd.

In heel het land blijven 23 Carrefour Markets van Mestdagh gesloten. In Brussel zou het om drie winkels gaan, weet RTBF. "Wat ik zeker weet, is dat de Carrefour Market in Molenbeek vandaag dicht blijft", zegt federaal ondervoorzitter van het BBTK Myriam Delmée aan BRUZZ. "Het gaat om een spontane stakingsactie die wij niet aansturen."

De vakbonden hebben geen overzicht van wie staakt en hoe lang de staking duurt. "Dat is allemaal in functie van de werknemers ter plaatse. Zij beslissen", klinkt het. Maandag houden de bonden een bijeenkomst over de onderhandelingen met Mestdagh. "Maar een nieuwe ontmoeting met de directie hebben we nog niet gepland", aldus Delmée.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?