E-commerce krijgt duwtje in de rug

© Twinkle
| Er komt onder andere een aanpassing aan de btw-regels voor de verhuur van opslagruimten. Daardoor zullen logistieke bedrijven kunnen genieten van lagere huurprijzen voor opslagruimten.

De regering heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Het stelde daarbij maatregelen op die 1,271 miljard euro in het laatje moeten brengen en zo het budget op orde moet houden. De e-commerce speelt daar een belangrijke rol in.

De regering-Michel wil onder meer een lastenverlaging doorvoeren in deze sector. Het Zomerakkoord maakte het al mogelijk om nachtarbeid te organiseren, maar nu wil de regering het probleem van de loonkost tussen 20 uur en 0 uur aanpakken.

'Competitief blijven met buurlanden'

"Op die manier moeten we competitief blijven met onze buurlanden, legde vicepremier Kris Peeters (CD&V) uit. Hoe die lastenverlaging er precies zal uitzien, moet nog worden vastgelegd. Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) opperde de mogelijkheid om een gelijkaardige korting die geldt voor nacht- en ploegenarbeid tussen middernacht en 5 uur door te trekken.

Ook komt er een aanpassing aan de btw-regels voor de verhuur van opslagruimten. Daardoor zullen logistieke bedrijven kunnen genieten van lagere huurprijzen voor opslagruimten, vergelijkbaar met de buurlanden. De maatregel geldt voor nieuwbouw, maar ook fundamentele vernieuwbouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?