Eerste bedrijvenpark voor zeer kleine ondernemingen geopend

© citydev.brussels

In Anderlecht werd maandag Newton II ingehuldigd, een bedrijvenpark dat zestien ateliers en bedrijfsruimten aanbiedt aan zeer kleine ondernemingen. Die moeten vooral dienen voor ambachten zoals siersmeed- of schrijnwerk.

Het bedrijvenpark, tussen de Henri-Joseph Genessestraat, de Eiland Sint-Helenastraat en de Paapsemlaan in Anderlecht ligt, telt 16 ateliers die voornamelijk bedoeld zijn voor ambachten, zoals siersmeed- of schrijnwerk.

De ateliers zijn moduleerbaar, ze kunnen dus worden aangepast aan de activiteiten van de gebruiker en de behoeften en de evolutie van de onderneming. Ze voldoen aan de lage-energienorm en werden gebouwd met innoverende, duurzame materialen met een lage milieu-impact. De ateliers worden casco geleverd. Zo kunnen de gebruikers ze zelf afwerken met de inrichting en de technieken die zij willen.

“Het grootste voordeel van dit soort parken is dat de bedrijven die zich er vestigen, zich kunnen verenigen, kunnen samenwerken en elkaar kunnen aanvullen. Zo dragen ze bij tot een ecosysteem dat hun ontwikkeling en creativiteit bevordert”, aldus Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?