Simulatiebeeld van het project Move'Hub door Immoange. Perspectief vanaf de Jamarlaan.

Openbaar onderzoek gestart voor Move'Hub: toren van achttien verdiepingen aan Zuidstation

© BRUZZ
13/11/2023
Updated: 14/11/2023 08.09u

Al vele jaren staat een lap grond vlak bij het Zuidstation leeg. Het Move'Hub-project wil een woon- en werktoren van achttien verdiepingen doen herrijzen op de plek, die deels in Anderlecht en deels in Sint-Gillis ligt. Het openbaar onderzoek opende deze week.

Projectontwikkelaar Immoange (Atenor en BPI Real Estate Belgium) is terug met een nieuwe versie van het project Move'Hub, gelegen tussen de Barastraat, de Paul-Henri Spaaklaan en de Ernest Blerotstraat.

De nieuwe plannen, die tot doel hebben nieuw leven te blazen in een locatie die al vele jaren leegstaat, voorzien negentig woningen en twee co-livingprojecten. 64 van de woningen zijn geconventioneerd, in samenwerking met de Brusselse ontwikkelingsmaatschappij Citydev, wat betekent dat ze gesubsidieerd zijn en aan lagere prijzen verkocht worden. Elk appartement krijgt een kelder en een fietsplaats per kamer. Er komen tweehonderd fietsparkeerplaatsen.

Verder wordt er 38.000 vierkante meter aan kantoren voorzien en duizend vierkante meter aan winkels. Ook staat er in de plannen een collectieve tuin van meer dan 2.600 vierkante meter en komt er een ondergrondse parkeergarage met 140 autoparkeerplaatsen.

De ontwikkelaars kochten het terrein al in 2008. Ze hadden plannen om er een van de grootste immobiliënprojecten van Brussel neer te planten: de Victor-toren, goed voor 100.000 vierkante meters aan kantoorruimte. Een omstreden bouwproject dat nooit werd gerealiseerd.

In 2021 werd het project omgedoopt tot Move'Hub. Het project bevindt zich nog in de fase van het openbare onderzoek, dat loopt tot 10 december.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni