Eleven Sports verhuist Europese zetel van Londen naar Brussel

© Maha Ganem via Twitter

Het Britse netwerk van sportzenders Eleven Sports verhuist haar Europese zetel naar Brussel. Het netwerk doet dat om ook na de Brexit in Europa te kunnen verder werken. "Alle strategische beslissingen voor Europa zullen we in Brussel nemen."

Het Britse Eleven Sports heeft een Belgische licentie verkregen, waardoor het ook na de Brexit zal kunnen blijven uitzenden in Europa. Dat schrijft La Libre Belgique. Bovendien verhuist Eleven Sports haar maatschappelijke zetel naar Residence Palace in de Brusselse Wetstraat.

"In Antwerpen hebben we al een productiecentrum waar we veertig tot vijftig mensen tewerkstellen", zegt Anouk Mertens, directeur operaties bij Eleven Sports. "In Brussel zullen we bij het begin maar met zes zijn, maar daar zullen we wel de strategische beslissingen van de groep voor Europa nemen."

'Ontvangst Brussels Gewest'

Eleven Sports koos Brussel om haar centrale ligging en de nabijheid van Londen. "Maar ook vanwege de ontvangst van de Belgische en Brusselse overheden waarop we konden rekenen. Zij stelden zich heel positief op", aldus Mertens in La Libre. "België biedt bovendien een goede markt. We zijn hier al sinds 2015 aanwezig, sinds onze oprichting."

In ons land zendt Eleven Sports naast de grote voetbalcompetities ook NBA, Hockey en Ultimate Fighting uit. "We zoeken voortdurend naar uitbreidingen. Die zijn de komende maanden ook voorzien in Europa en Azië", klinkt het.

Hub.brussels, het agentschap dat het bedrijfsleven ondersteunt, reageert verheugd op de komst van het Britse netwerk van sportzenders. "We zijn ervan overtuigd dat ze hier een omgeving zullen treffen die perfect is voor hun operaties", zegt Emmanuel de Beughem van Hub.brussels. "Deze keuze bevestigt onze promocampagnes van het Gewest in het kader van de Brexit."

Eind 2018 lanceerde Brussels staatssecretaris van Buitenlandse Handel Cécile Jodogne (Défi) een campagne om bedrijven die in Londen gevestigd zijn aan te trekken. De audiovisuele sector was een van de sectoren waarop die campagne gericht was, naast financiële en wetenschappelijke bedrijven..

Brexit

In 2016 stemden de Britten ervoor om de Europese Unie te verlaten. Die uitstap werd al snel bekend als de 'brexit', de Britse exit, die zal plaatsvinden op 31 januari 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?