Elsense kinderopvanginitiatieven krijgen een COVID-premie

© Lotte Van den Bogaert via Twitter
| Alle Elsense kinderopvanginitiatieven krijgen een COVID-premie.

De Elsense kinderdagverblijven krijgen per plaats een premie van 25 euro toegekend, met een maximum van 3000 euro per opvanginitiatief. In Elsene zijn er een 40-tal kinderdagverblijven waarvan de meeste niet-gemeentelijk zijn.

De kinderdagverblijven van de dienst Allerkleinsten bleven tijdens de hele periode van inperking een aantal kinderen opvangen. Om dit mogelijk te maken moesten de crèches hun volledige organisatie en opvangomstandigheden herzien. De bijkomende kosten, voornamelijk voor veiligheidsmateriaal, maar ook financiële verliezen, werden al snel voelbaar. Dit omdat een groot aantal van de opvanginitiatieven afhankelijk zijn van de financiële bijdrage van ouders.

Solidariteit

Voor Anaïs Camus, schepen van de Allerkleinsten, die het initiatief nam voor deze premie, is het van groot belang om de sector te steunen. “Ook al is een groot deel van de crèches niet afhankelijk van de gemeente, moeten we toch solidariteit aan de dag leggen om de continuïteit van kinderopvang voor de Elsense gezinnen te verzekeren. We hopen dat deze maatregel de kinderdagverblijven kan helpen om bijkomende kosten veroorzaakt door de gezondheidscrisis te kunnen dragen.”

Garantie

De gemeentelijke premie komt dus als versterking bij de financiële steun van de minister bevoegd voor kinderopvang Bénédicte Linard. “De gemeente onderzocht welke sectoren steun konden gebruiken en krijgen om hun voortbestaan en de kwaliteit ervan te verzekeren. Opvang voor jonge kinderen maakt uiteraard deel uit van de diensten die we aan de bevolking moeten kunnen garanderen,” aldus Christos Doulkeridis, burgemeester van Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?