Energieprijzen swingen de pan uit, zoals hier bij een levering van mazout op 17 januari 2022
© Belgaimage | Energieprijzen swingen de pan uit, zoals hier bij een levering van mazout op 17 januari 2022.

Etterbeek organiseert groepsaankoop tegen hoge energieprijzen

ADD
© BRUZZ
12/02/2022

De energieprijzen swingen de pan uit. Om burgers te helpen deze situatie het hoofd te bieden, organiseert de gemeente Etterbeek een eerste groepsaankoop, in samenwerking met het platform voor energieadvies Wikipower.

Dat weet La Capitale.

Het principe van de groepsaankoop is eenvoudig: hoe meer consumenten zich inschrijven, hoe groter de kans om goede kortingen te bedingen bij de verschillende deelnemende leveranciers en zo een oplossing te bieden voor de uit de pan swingende energieprijzen.

Volgens een raming op basis van het gemiddelde verbruik van een huishouden zouden inwoners van Etterbeek kunnen profiteren van een vermindering tot 105 euro voor elektriciteit en 140 euro voor gas op hun jaarrekening.

Deze burgeractie heeft een dubbel doel, aangezien ze de deelnemers ook toelaat hun koolstofvoetafdruk te verkleinen door toegang te hebben tot groene en Belgische elektriciteit.

Concreet verloopt de groepsaankoop van groene stroom en gas in vier fasen: de inschrijvingen (gratis en zonder verplichting), die plaatsvinden van 1 februari tot 27 maart, concurrentie tussen leveranciers vanaf 29 maart, mededeling en verzending van de gepersonaliseerde offerte vanaf 4 april en ten slotte de aanvaarding van de offerte en intekening op het contract.

De gemeente organiseert aanstaande vrijdag om 18.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in de Kazernenstraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie