Etterbeek wil handelaars steunen met lokale cheque 'Broebel'

© Etterbeek
| Burgemeester Vincent De Wolf (MR) stelt de Broebel voor

Vanaf deze maand krijgt elke Etterbekenaar één Broebel, een lokale consumptiecheque die de gemeente lanceert. De Broebels zijn één jaar geldig hebben een waarde van vijf euro. De gemeente trekt 350.000 euro uit voor het project.

De gemeente Etterbeek investeert 350.000 euro in lokale consumptiecheques. Vanaf deze maand krijgt elke inwoner van Etterbeek vanaf 12 jaar er eentje in de bus. Met de Broebels, die een waarde van vijf euro hebben, wil de gemeente de lokale handel steunen. De cheques zijn een jaar lang geldig en kunnen gebruikt worden bij handelaars, ambachtslui, sportverenigingen, culturele instellingen en recreatieve verenigingen in de gemeente.

“De inwoners kunnen de deelnemende partners gemakkelijk herkennen aan de sticker 'Hier broebelen wij' op hun gevel of vitrine”, klinkt het. Om het gebruik van het nieuwe betaalmiddel te stimuleren, zal de gemeente vanaf deze maand verschillende premies uitbetalen in Broebels. Het gaat onder meer over de premie voor de sterilisatie, de identificatie en de vaccinatie van huiskatten, de geboortepremie en de compostpremie.

Etterbeek is niet de eerste Brusselse gemeente die lokale consumptiecheques uitdeelt aan de bevolking. Schaarbeek deelt bonnen uit van tien euro, en ook de Stad Brussel en Sint-Joost-ten-Node hebben consumptiecheques gelanceerd om de plaatselijke handelaars te steunen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?