Het Hilton hotel aan het Europakruispunt, tegenover het Centraal Station, in september 2020

| Het Hilton hotel aan het Europakruispunt, tegenover het Centraal Station, in september 2020.

Extra steun voor hotelsector van federale regering

© Belga
19/03/2021

De federale regering maakt 7 miljoen euro vrij ter ondersteuning van de hotelsector, die zwaar getroffen is door de gezondheidscrisis. Dat maakte het kabinet van minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne (PS), bekend in een persbericht.

Concreet bestaat de steunmaatregel uit een verlaging van de sociale premies voor maximaal vijf werknemers per vestiging, en dit voor het tweede kwartaal van 2021. De steun is er voor werkgevers in de sector die minstens 60 procent van hun omzet hebben verloren. Die omzetdaling zal worden berekend op het niveau van de rechtspersoon als geheel.

Dat betekent dat er ook rekening moet gehouden worden met het percentage van de activiteit van andere functies, zoals bijvoorbeeld restaurant of wellnessruimte, om te bepalen of het omzetverlies al dan niet oploopt tot minstens 60 procent. Ten slotte moet de werkgever de werknemers voor wie de vermindering wordt toegepast, in dienst houden en voor alle werknemers in 2021 minstens vijf dagen opleiding voorzien.

"De sector staat op instorten", zegt Dermagne. "Zonder steun zouden werkgevers in de sector genoodzaakt zijn om personeel te ontslaan. Daarom zijn mijn collega Frank Vandenbroucke en ik het erover eens dat er een noodsteunmaatregel moet komen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni