Fabrikant vliegtuigonderdelen zoekt 100-tal medewerkers na zware cyberaanval

© Google
| De vliegtuigonderdelenproducent is hersteld van de zware cyberaanval van 7 juni

Alle duizend werknemers bij producent van vliegtuigonderdelen Asco in Zaventem gaan vanaf maandag opnieuw aan de slag. Het bedrijf werd afgelopen maand slachtoffer van een zware cyberaanval. 150 medewerkers konden al die tijd niet aan de slag, omdat de IT-systemen waarmee ze werken, niet meer operationeel waren. Om de achterstand weg te werken zoekt het bedrijf zo snel mogelijk een 100-tal tijdelijke werknemers.

De Zaventemse producent van vliegtuigonderdelen Asco heeft zich hersteld van de zware cyberaanval op het interne infromaticasysteem waar ze op 7 juni slachtoffer van waren. De cyberaanval leidde tot een systeem van technische werkloosheid. Donderdag bleek dat 150 van de 1.000 werknemers in ondersteunende diensten nog steeds niet aan het werk konden. De IT-systemen waarmee deze diensten werken, waren nog altijd niet operationeel. Vanaf maandag zouden zij wel weer aan de slag kunnen.

Asco, dat vestigingen heeft in Zaventem, de Verenigde Staten, Duitsland en Canada en vliegtuigonderdelen levert aan de grote vliegtuigbouwers, herstelde moeizaam van de cyberaanval door onbekenden. De tijdelijke werkloosheid werd de voorbije vier weken bij mondjesmaat opgeheven. Momenteel draait de productie nog steeds niet op volle capaciteit. Een aantal handelingen die vroeger automatisch gebeurden, worden nu manueel uitgevoerd.

Alle duizend werknemers worden ingeschakeld om de opgelopen achterstand weg te werken. Dat gaat nog maanden duren. Om de achterstand in de levering aan klanten weg te werken, werft het bedrijf momenteel in sneltempo tijdelijk een honderdtal technici en een vijftigtal bedienden aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?