FlixBus neemt concurrent Eurolines over

© Bart Dewaele
| De bus vertrok aan het Noordstation.

De Duitse busmaatschappij Flixbus heeft een deal gesloten met de Franse concurrent Eurolines om die maatschappij over te nemen. Er liepen al twee maanden exclusieve onderhandelingen.

Eurolines is vooral actief in Frankrijk onder de merknaam isilines, maar werkt ook vanuit haltes in Nederland, België, Tsjechië en Spanje. Het Eurolines-netwerk van internationale busverbindingen dekt 25 landen.

Vorig jaar vervoerde het bedrijf 2,5 miljoen reizigers. Flixbus, bekend van zijn groene bussen, is al veel groter. De Duitsers namen de markt in sneltempo over. Ook in Brussel, waar Eurolines een jaar na de lancering van Flixbus zijn marktleiderschap moest afstaan. Flixbus vervoerde vorig jaar in 29 landen 45 miljoen mensen.

Door de overname blijven er in Frankrijk maar twee grote spelers meer over: Flixbus en Ouibus, een filiaal van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Die laatste is bezig aan de overname van carpooldienst BlaBlaCar en zal Ouibus uiteindelijk omdopen tot BlaBlaBus om de Duitse markt aan te vallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?