Geen uitgebreide terrassen op het Colignonplein

Er komen geen uitgebreide terrassen aan het Colignonplein in Schaarbeek. De gemeente geeft geen gehoor aan het voorstel van het collectief ‘Imagine Colignon’. Dat stelde einde mei voor om een tijdelijk voorplein te installeren op het plein, waar de omringende horecazaken hun terrassen zouden kunnen opstellen.

Colignonplein volgens voorstel van 'Imagine Colignon'
Het voorstel van 'Imagine Colignon' voor het Colignonplein

Het collectief, dat streeft voor de herwaardering van het Colignonplein, stelde eind mei voor om er de parking tijdelijk te vervangen door een voorplein. Daar zouden de omringende horecazaken hun terrassen kunnen uitbreiden, om beter rekening te kunnen houden met de afstandsregels. Maar het gemeentebestuur gaat niet in op hun voorstel. In plaats daarvan startte ze met de aanleg van een nieuwe parkeerplaats voor elektrische wagens.

Volgens Thibault Dantine, kabinetsmedewerker van schepen van handel Lorraine de Fierlant, strookt het voorstel niet met de wensen van de horecazaken. "Sommige cafés en restaurants zouden voor een uitbreiding naar het plein nieuw meubilair moeten aanschaffen, of zagen het niet zitten dat telkens de straat moest worden overgestoken. Daarom besliste het gemeentebestuur om het voorstel van ‘Imagine Colignon’ niet uit te voeren", aldus Danthine.

Er zijn wel plannen voor een herziening van het Colignonplein. Die zullen samenvallen met de uitbouw van de nieuwe metrolijn die er zal passeren.

Individuele aanvragen

Mélissa Poucez, lid van het collectief, reageert ontgoocheld. “Het enige antwoord dat we hebben gekregen is dat de horecazaken een individuele aanvraag voor terrasuitbreiding moeten indienen.” Volgens haar verkiest de gemeente individuele aanvragen boven collectieve, omdat deze makkelijker af te wijzen zijn. Poucez vindt dat de gemeente Schaarbeek achterblijft op de andere gemeenten, omdat het Colignonplein een van de laatste grote pleinen zou zijn dat wordt gebruikt als parking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?