Gele hesjes doen luxeboetieks 10 procent jaaromzet verliezen

© Boro Milovic via Twitter
| Luxewinkels zoals Giorgo Armani, hier langs de Gulden-Vlieslaan, waren zaterdag dichtgetimmerd uit voorzorg.

De uitbaters van de luxeboetieks op de Waterloolaan zien hun omzet flink dalen door de betogingen van de gele hesjes-beweging. De betogingen van de voorbije weken zorgen volgens de winkeliers voor flink wat inkomstenverlies.

De vitrines van de luxeboetieks op de Waterloolaan lokten vorige zaterdag geen kijklustigen met dure tassen of blitse pakjes, maar wel met houten planken en traliewerk. De winkeliers van de boetieks hadden hun winkels gesloten en dichtgetimmerd uit vrees voor vandalisme. De luxewereld van de winkeliers staat in schril contrast met de volkswoede van de gele hesjes-beweging, die protesteert tegen de stijgende ongelijkheid.

"We hebben de helft minder verkocht in heel de zone," zegt Alexandre Hauben aan de krant La Capitale. Hij baat een BMW-zaak uit op de chique laan en is lid van de handelsvereniging van de buurt. "En dat verlies kan tot 25 jobs kosten in de bovenstad," waarschuwt hij.

De voorzitter van de handelsvereniging Christophe Wambersie is evenmin optimistisch over de gevolgen van de gele hesjes-betoging voor de bovenstad. "December is hier goed voor 40 procent van de omzet. Door de onlusten is dus omgerekend 10 tot 15 procent van de jaarlijkse omzet verloren gegaan," zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?