Gezien: McDonald’s jent Burger King in voetgangerszone

© Vincent Vangeel
| Mc Donald's had een flinke stuiver veil voor een grote plaagbanner naast de vestiging van Burger King (uiterst rechts op de foto achter het groen).

Een week geleden opende Burger King zijn vestiging op de Anspachlaan. Vlak naast het nieuwe fastfoodrestaurant hing concurrent McDonald’s een meterslange pestbanner op.

“Bediend door een koning of bediend als een koning? Ontdek onze tafelservice bij McDonald’s” De erg grote banner van McDonald’s in de voetgangerszone hangt vlak naast de nieuwe Burger King en drijft de spot met de nieuwkomer in de voetgangerszone.

Onderaan de banner wordt de ligging van twee McDonald’s-Filialen in de buurt meegegeven: Beurs op 2 minuten en Nieuwstraat op 2 minuten.

Moeten er nog hamburgers zijn?

De nieuwe vestiging van Burger King is de derde in Brussel en zit op de plek waar vroeger Texmex-restaurant Chi Chi’s was. Het is ook minstens het vierde hamburgerrestaurant in de voetgangerszone: naast de twee goedkope Amerikaanse ketens is er ook nog de Belgische evenknie Quick en de premium hamburgers van Manhattn’s in de Mausstraat naast de Beurs.

Op de plek waar de banner hangt was vroeger een – weinig gebruikte en omheinde – binnentuin van het achterliggende appartementsgebouw. Binnenkort verrijst daar een winkelcentrum dat voorlopig naar de naam Crystal City luistert. Op het dak van het winkelcentrum komt een tuin voor de bewoners van de appartementen.

Mc Donald's Burger King Crystal City voetgangerszone
© Vincent Vangeel
| Een banner waar je niet naast kan kijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?