| De Audi e-tron Sportback (rechts) en de Audi e-tron (links), de twee modellen die Audi Brussels momenteel produceert.

Goed nieuws voor Vorst: Audi verkoopt helft meer elektrische wagens dan vorig jaar

© Belga
28/07/2023

Autofabrikant Audi, met fabriek in Vorst, heeft de eerste zes maanden ruim 51 procent meer elektrische wagens verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit de resultaten die vrijdag werden gepubliceerd. Het gaat om 75.647 stuks, op een totaal van 919.548 (+15,3 procent) verkochte modellen van de groep. Juni was "de allerbeste maand ooit" voor het merk met de vier ringen.

In Vorst wordt de Audi Q8 e-tron en de Audi Sportback Q8 e-tron gebouwd. In de tweede helft van het jaar komt daar de Q4 e-tron bij. Die laatste is het bestverkochte elektrische model van de groep. De productie van de elektrische Audi Q4 gebeurt in Zwickau, Duitsland. Maar de vraag is groter dan het aanbod en dus krijgt Brussel een deel van de koek.

Vooral in Europa (+24 procent) en in de VS (+30 procent) tekende Audi een verkoopstijging op. In China ging het om een plus van 2 procent, met vooral in het tweede kwartaal een versnelling.

De omzet van de Audi group steeg de eerste zes maanden met 14,4 procent tot 34,2 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 3,4 miljard, tegenover 4,9 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Over heel 2023 verwacht de groep tussen 1,8 en 1,9 miljoen wagens af te leveren, goed voor 69 à 72 miljard euro inkomsten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni