Goudblommeke zamelt 16.000 euro in

Een van de authentiekste cafés van Brussel – ‘Het Goudblommeke in papier’ – zat in moeilijke papieren door de corona-crisis. Maar het café besloot in november terug te vechten en geld in te zamelen. Twee maanden later hebben ze reeds 16.000 euro binnen gehaald.

Het Goudblommeke in papier zit door corona in slechte papieren. De vaste kosten alleen al liggen rond 8.000 euro per maand. De ondersteuning van Horeca Brussels liet op zich wachten en was, met 3.000 euro, verre van voldoende. Dankzij hun status als ‘erfgoedcafé’ kon eigenaar Paul Merckx belastingvrij giften ontvangen. Na twee maanden staat de teller al op 16.000 euro, dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Dankzij die giften kunnen we dus twee maanden langer overleven. In combinatie met de steunmaatregelen van het Brussels gewest en de stad Brussel en de maatregelen die we zelf genomen hebben met de bank betekent dat dat we deze coronacrisis waarschijnlijk te boven zullen komen,” zegt Merckx in de krant.

Het café hoopt in april terug de deuren te openen. Wel met minder personeel, want de vaste stroom van toeristen en pendelaars zal volgens Merckx nog niet onmiddellijk terug komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?