Koppelverkoop in de eindejaarsperiode

| Koppelverkoop in de eindejaarsperiode van 2020.

Handelaars gaan met grote voorraden wintersolden tegemoet

EC
© BRUZZ
20/12/2021

De kerstperiode heeft nog niet veel klanten naar de kleinere handelaars geleid. Twee op de drie handelaars verwachten deze maand minder omzet dan in december 2020, toen er ook al coronabeperkingen golden. Dat blijkt uit een enquête van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De vereniging verwacht weinig beterschap tegen de wintersolden in januari.

Het NSZ deed de enquête bij handelaars in het hele land, maar de cijfers voor Brussel liggen in lijn met de nationale trends. Dat zegt woordvoerder Ann Van Doren. Nauwelijks drie op de tien handelaars verwacht deze wintersolden een betere omzet dan in januari vorig jaar. De wintersolden beginnen al over ruim twee weken.

“Twee op de drie handelaars zegt deze maand minder omzet te zullen halen dan in december vorig jaar, wat toen al een moeilijke maand was. Onlineverkoop is de grootste concurrent geworden van detailhandel, maar ook het aanhoudende telewerk brengt minder volk naar de hoofdstad. Mensen die vroeger voor of na het werk cadeautjes gingen kopen, doen dat nu niet meer,” zegt Van Doren aan BRUZZ. “Daarnaast zorgt het aanslepen van de crisis voor een zekere somberheid bij de klanten. Dat geeft mensen minder goesting om een dagje te gaan shoppen.”

De helft van de handelaars zegt nog bijna de helft van al zijn producten niet te hebben verkocht. De voorraden zullen tijdens de wintersolden dus nog erg groot zijn. De solden starten op maandag 3 januari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni