Heropeningsplan winkelcentra: beperkte ingang en mondmasker verplicht

© AG Real Estate

De grootste beheerders van shoppingcentra in ons land, Ceusters, AG Real Estate en Wereldhave Belgium, lanceren een plan voor de heropening van de meer dan 1.000 winkels in schoppingcentra. Zo zullen onder meer de bezoekersaantallen zo veel mogelijk worden gemonitord en blijven sommige ingangen gesloten.

Vanaf maandag 11 mei mogen ook grote shoppingcentra, waaronder Westland Shopping in Anderlecht en City 2 Brussel centrum, weer open. Afhankelijk van de grootte van het shoppingcenter, zullen er slechts een beperkt aantal ingangen worden geopend.

Volgens de plannen zullen er verschillende deuren zijn voor in- en uitgang. Het aantal aanwezige bezoekers in de gesloten shoppingcentra zal net zoals in de winkels ook beperkt worden tot één bezoeker per tien vierkante meter en winkeliers zullen op wat drukkere momenten de toegang tot hun shop ook kunnen beperken.

Exit plantenbakken en bankjes

De shoppingcentra worden zo veel mogelijk vrij gemaakt van banken en planten om een vrije doorgang te garanderen. De beheerders zullen de bezoekersaantallen ook voortdurend in realtime monitoren, althans waar dat technisch mogelijk is. Indien de grenswaarden worden benaderd, laat het veiligheidspersoneel slechts stapsgewijs nieuwe bezoekers toe.

Bij het binnenkomen zal de mogelijkheid worden geboden om de handen te desinfecteren of zullen er desinfectiezuilen verspreid staan. Het dragen van een mondmasker zal verplicht zijn.

Wie geen mondmasker bij zich heeft, kan er eentje aanschaffen aan een infobalie of automaat. De beheerders van de shoppingcentra hebben samen zo'n 250.000 eenvoudige mondmaskers in voorraad. Daarnaast wordt ook de parkeerruimte lichtjes beperkt. Op het dak parkeren zal bij bepaalde shoppingcentra bijvoorbeeld niet mogelijk zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?