| Het Woluwe Shopping Center.

Woluwe Shopping ziet kans op uitbreiding slinken

BVR
© BRUZZ
21/11/2023

Het Stedenbouwkundig College, dat het Brussels Gewest adviseert, heeft een negatief advies uitgebracht voor de uitbreidingsplannen van het Woluwe Shopping Center. Het project zou te weinig samenhangend zijn en in te weinig groen voorzien, zo schrijft L'Echo en wordt bevestigd aan onze redactie.

Het gaat om een uitbreiding van 7.800 vierkante meter winkelruimte, 71 appartementen en twee ondergrondse parkeerverdiepingen. Dit alles zou in de plaats komen van de openluchtparking van het shoppingcenter, op de hoek van de Sint-Lambertusstraat en de Paul-Henri Spaak Promenade.

De eerst vergunningsaanvraag dateert van 2019. De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, waar het shoppingcenter staat, gaf toen een negatief advies aan het Brussels Gewest, dat dit niet volgde en het project met enkele aanpassingen goedkeurde.

'Geen samenhang'

De gemeente tekende daarop beroep aan bij de Brusselse regering. Het is in deze fase dat het Stedenbouwkundig College, een groep deskundigen, nu een niet-bindend advies uitbrengt aan de regering. Volgens het college is er onvoldoende groene ruimte, zou het nieuwe gebouw nog altijd te dicht tegen de Paul-Henri Spaak Promenade staan, zijn er te weinig parkeerplaatsen in verhouding met de extra appartementen, en zijn de adviezen van enkele ambtenaren in de oorspronkelijke toekenning niet voldoende gemotiveerd.

"Het project lijdt aan een gebrek aan algemene samenhang," geeft het Stedenbouwkundig College aan, dat concludeert dat "de aangevraagde stedenbouwkundige vergunning moet worden geweigerd."

Het negatieve advies is mogelijk een streep door de rekening van de Nederlandse eigenaar Eurocommercial. Die liet eerder al aan de vakwebsite Retaildetail weten dat hij niet van plan is op te geven. "Het vraagt geduld om dit soort projecten in België te ontwikkelen, in dit dossier is nog een lange weg te gaan."

De regering heeft nu zestig dagen om over de vergunning te beslissen.

PARKING_WOLUWE_SHOPPING_UITBREIDING

| Op deze parking moeten extra winkelruimtes komen voor Woluwe Shopping.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni