Herstructurering British American Tobacco geen gevolgen voor vestiging Groot-Bijgaarden

© Lukas Bieri / Pixabay
| British American Tobacco is het bedrijf achter sigaretten als Lucky Strike, Pall Mall en Dunhill.

De 110 werknemers van tabaksgigant British American Tobacco (BAT) in Groot-Bijgaarden behouden hun baan. Eerder dit jaar werd wel beslist dat de BAT-vestiging in Sint-Jans-Molenbeek sluit. Daardoor verliezen 34 mensen hun baan. Dat staat echter los van de wereldwijde herstructurering waarmee BAT bezig is.

British American Tobacco maakte gisteren bekend dat het wereldwijd 2.300 banen schrapt in het kader van een herstructurering. Dat schrijft de VRT en bevestigt de woordvoerder van British American Tobacco Benelux aan BRUZZ. De herstructurering moet ervoor zorgen dat het bedrijf efficiënter en eenvoudiger gaat werken. De banen verdwijnen vooral in het management: een op de vijf managers zou het veld moeten ruimen.

Wereldwijd werken nu nog meer dan 55.000 mensen voor British American Tobacco. In ons land zijn er vestigingen in Sint-Jans-Molenbeek (HR en financiële diensten, 39 personeelsleden) en Groot-Bijgaarden (de commerciële afdeling met de departementen supply chain, finance, marketing, ict en hr, 110 personeelsleden).

BAT maakte begin dit jaar bekend dat het de vestiging in Sint-Jans-Molenbeek zou sluiten in 2020. De activiteiten verhuizen naar Roemenië. Van de 39 werknemers verliezen er 34 hun baan, 5 kunnen elders in de Benelux aan de slag. De sluiting heeft niets te maken met de wereldwijde herstructurering die donderdag is aangekondigd.

De toekomst van de commerciële afdeling van BAT in Groot-Bijgaarden hangt af van het succes van de recent gelanceerde e-sigaret Vype ePen3. Daarvoor zijn zelfs extra mensen aangeworven, laat de woordvoerder weten. BAT wil het momentum aangrijpen om de omslag naar de elektronische sigaret te versnellen. Het bedrijf mikt op een omzet van 5,6 miljard euro in het e-sigaretsegment in 2023-2024.

British American Tobacco is de op één na grootste fabrikant van tabaksproducten ter wereld en bekend van merken als Lucky Strike, Pall Mall, Kent en Dunhill.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?