© Delhaize De Leeuw | Het huidige hoofdkwartier van Delhaize in Molenbeek.

Hoofdkantoor Delhaize vertrekt uit Molenbeek

EDB
© BRUZZ
25/02/2019

Het hoofdkantoor van Delhaize zal vanaf 2020 niet meer te vinden zijn in de Osseghemstraat in Molenbeek. De hoofdzetel van de supermarktketen verhuist naar de gebouwen van de Persgroep, op een bedrijventerrein in Kobbegem. “We kregen de kans om al onze diensten op één plek te verenigen.”

“Het is geen negatief verhaal,” vertelt Roel Dekelver, communicatieverantwoordelijke bij Delhaize De Leeuw, aan BRUZZ. “Wij hebben altijd een goede verstandhouding gehad met de gemeente Molenbeek. Maar plots kregen we deze kans en hebben we die gegrepen.”

Op dit moment ligt het distributiecentrum, net als het aankoop- en kwaliteitsdepartement, van Delhaize al in Zellik, net naast Kobbegem. “Doordat de gebouwen van De Persgroep vrijkwamen, kregen wij de kans om al onze ondersteunende diensten op één plek te verenigen,” klinkt het. “Dat zal onze werking enkel nog efficiënter maken.”

"Zo’n duizend personeelsleden krijgen een nieuwe werkplek."

Delhaize De Leeuw

Met de verhuis zullen zo’n duizend personeelsleden een nieuwe werkplek krijgen. Naast de ondersteunende diensten in Molenbeek, zullen ook de werknemers van de IT-diensten van het kantoor in Anderlecht in 2020 verhuizen naar Zellik. In 2021 wil Delhaize ook zijn wijnbottelarij verhuizen.

Historische inplanting

“Het was een emotionele beslissing,” voegt Dekelver toe. “Delhaize is al sinds 1883 aanwezig in Molenbeek. Onze diensten waren hier centraal gelegen en omgeven door allerlei industriële activiteiten. In de loop der jaren is dat natuurlijk meer geëvolueerd naar een administratieve dienstverlening.”

Die geschiedenis zal volgens Dekelver niet zomaar vergeten worden. “In ons nieuwe gebouw zullen we het verleden met het heden combineren. We nemen alle standbeelden uit ons gebouw in Molenbeek, net als het archief, mee naar Kobbegem.”

Reactie Moureaux

In een reactie op het nieuws zegt burgemeester Catherine Moureaux (PS) het vertrek van Delhaize 'ten zeerste te betreuren', maar de redenen wel te begrijpen. Ze wil graag het gemengde karakter, met huisvesting, kleine handel en grote ondernemingen, behouden.

De verhuis staat gepland voor de eerste helft van 2020. Delhaize zal het voormalige gebouw van De Persgroep huren van Warehouses De Pauw (WDP), dat het in oktober van De Persgroep kocht voor 13 miljoen euro. Voor het gebouw in de Osseghemstraat wordt nog een koper gezocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Economie, Delhaize, Delhaize De Leeuw, Roel Dekelver, Kobbegem, zellik, hoofdkantoor, distributiecentrum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie