| Horeca Brussel reageert tevreden op het nieuws dat het CST vanaf maandag niet meer nodig is

Horeca Brussel over afschaffing CST: ‘Nu hopen dat zakenmensen terugkomen’

KVDP
© BRUZZ
04/03/2022

De meeste coronamaatregelen verdwijnen op maandag 7 maart. Het Covid Safe Ticket zal vanaf dan niet meer verplicht zijn, ook niet in de horeca. “Klanten zullen meer de weg vinden naar de cafés, maar voor de restaurants hopen we dat de zakenmensen terug naar Brussel komen,” reageert de Brusselse sectorfederatie Horeca Brussel.

Vanaf maandag zal de coronabarometer op code geel staan. Dat betekent dat het Covid Safe Ticket (CST) niet meer verplicht is in de horeca en de cultuur- en evenementensector. “Dat is een heel goede zaak. Dit zal onze sector bevrijden”, zegt voorzitter van Horeca Brussel Fabian Hermans. “We hopen alleen dat het Brusselse Gewest de federale regering volgt en het CST ook vanaf maandag afschaft. Daarover hebben we nog geen bevestiging gekregen vanuit de Brusselse regering.”

De kans is wel groot dat Brussel de rest van het land volgt. Daar heeft Hermans ook vertrouwen in. “Er is geen reden om niet te volgen. De coronacijfers zijn in Brussel even goed als in de rest van het land. We geloven wel dat het CST ook in Brussel zal wegvallen.”

Vooral de cafés zullen daar baat bij hebben, aldus Horeca Brussel. “Voor de restaurants zal het niet erg veel uitmaken, maar klanten zullen meer de weg naar de cafés vinden”, aldus Hermans. “Voor de restaurants hopen we dat de zakenmensen terug naar Brussel komen.”

“We zijn daarnet op restaurant geweest in het hypercentrum met de collega’s van Horeca Vlaanderen en Wallonië. Er waren vijftien plaatsen bezet, zestig stoelen waren leeg”, zegt Hermans nog. “Horeca-ondernemers klagen dat de toeristen en zakenmensen wegblijven. Dat moet snel veranderen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni