| Het nieuwe boetiekhotel bevindt zich op de Luchtvaartsquare.

Hotels wagen oversteek naar Kuregemse Luchtvaartsquare

JP
© BRUZZ
23/03/2022

Hoteleigenaar en -ontwikkelaar Everland opent een boetiekhotel op de Luchtvaartsquare in Kuregem, niet ver van het Zuidstation. Het nieuwe hotel moet bijdragen aan het nieuwe elan van de buurt, die volop in ontwikkeling is.

Eigenaar en ontwikkelaar Everland heeft van de coronaperiode gebruik gemaakt om het bescheiden imperium boetiekhotels in Brussel uit te breiden. De recente opening van hotel The Scott in Sint-Gillis en Urban Yard in Anderlecht past binnen die context.

Interieur-architect Michel Penneman voegde aan de Luchtvaartsquare een voormalige opslagplaats, een verouderd hotel en een gemengd pand samen tot Urban Yard, dat 77 kamers telt en een ruime ontbijtzaal en riante binnentuin heeft voor hotelgasten.

De interieurarchitect liet zich naar eigen zeggen inspireren door de omgeving en verwijst naar stedelijke en natuurlijke invloeden. Aan de ene kant heeft het hotel een grote binnentuin en een stukje water, een verwijzing naar de Zenne, en aan de andere kant is er de stad.

Een wijk in verandering

De Luchtvaartsquare onderging al een volledige renovatie in het kader van het Wijkcontract Pequeur-Luchtvaart. De square werd toen als voetgangerszone ingedeeld en er werden heel wat bomen geplant.

Daarnaast heeft de Brusselse regering bijna een jaar geleden het ontwerp van het Richtplan van Aanleg voor de wijk rond het Zuidstation goedgekeurd. Dat moet de stedenbouwkundige ontwikkeling in de buurt sturen, maar moet ook de openbare ruimte in de omgeving opkrikken.

'Lelijk eendje'

"De internationale reiziger stapt uit bij het Zuidstation en gaat telkens iets anders zien," zegt CEO van Everland Thierry Jousse. Maar voor hem is die verandering alleen maar een goed teken. "De wijk zal niet meer het lelijke eendje zijn, maar een volwaardige ruimte waar je kunt gaan ontspannen en winen en dinen," voorspelt Jousse.

"De middenstand gaat heropleven en er komen meer banen. Je ziet hier nu al 's avonds meer warmte en dat gevoel zal alleen maar versterken. Het hotel zal daar een rol in spelen. Onze hotels brengen leven en animo in deze en andere wijken van Brussel."

Everland is sinds 2006 gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van vastgoedprojecten. In cijfers telt Everland 2.000 flats, 10 hotels, 150.000 vierkante meter in ontwikkeling in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, net als ongeveer 1.000 studentenwoningen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni