Inning wegentaks in Brussel loopt vertraging op

© PhotoNews
| Autoverkeer op de wetstraat met een verminderde rijstrook (eind augustus 2019.)

Automobilisten in Brussel hebben nog geen uitnodiging gekregen om de jaarlijkse wegentaks te betalen. "Geen paniek," zegt bevoegd minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD), die bevestigt dat de aanmaningen om te betalen vanaf het einde van deze maand worden verstuurd, in La Capitale.

Wie dit jaar nog geen brief in de bus kreeg met de vraag om de jaarlijkse wegentaks (ook wel de verkeersbelasting genoemd) te betalen, hoeft zich niet meteen zorgen te maken. "De brieven worden vanaf het einde van de maand verstuurd, in volgorde van vervaldatum," zegt Eva Vanhengel, woordvoerster van Sven Gatz aan BRUZZ

130 miljoen

Rond deze periode vorig jaar had een deel van de Brusselse autobestuurders reeds zo'n aanmaning om te betalen ontvangen, maar dit jaar blijkt er dus vertraging te zijn opgelopen. "Momenteel trachten we de achterstand die op federaal niveau is ontstaan bij te halen," aldus Vanhengel. "Pas als dat gebeurd is, volgen de uitnodigingen voor het jaar 2020."

Hoewel er sprake is om de belasting te koppelen aan de uitstoot van een voertuig en niet meer aan de kracht van de motor ervan, blijft het te betalen bedrag voor deze belasting, die vorig jaar zo'n honderddertig miljoen euro opbracht, dit jaar nog onveranderd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?