Jacht op hotelkamers tijdens Brusselse Tourstart begonnen

© Le Tour
| Tourorganisator Michel Prudhomme (l) en wielerlegende Eddy Merckx (r) op de voorstelling van de Ronde van Frankrijk in Parijs.

De Grote Markt wordt op 6 juli de startplaats van de 106de editie van de Ronde van Frankrijk. De komst van het bekendste wielercircus ter wereld jaagt het aantal hotelreservaties de hoogte in, maar van een overrompeling is volgens de Brusselse hotelsector geen sprake. “Alle hotels zullen volzet zijn, maar er zijn vandaag nog heel wat kamers beschikbaar.”

De Brusselse Tourstart moet een groot eerbetoon worden aan Eddy Merckx. De beste Belgische wielrenner won vijftig jaar geleden zijn eerste van in totaal vijf Rondes van Frankrijk. Die gebeurtenis wordt herdacht met een etappe die start op de Grote Markt (6 juli) en een ploegentijdrit onder het Atomium (7 juli).

‘Niet in paniek slaan’

Wielerliefhebbers van overal ter wereld willen dit spektakel bijwonen. In totaal worden er in de eerste week van juli zo’n 25.000 mensen verwacht. En dat is goed nieuws voor de hotelsector. Die ziet het aantal reservaties voor het eerste weekend van juli stijgen, maar zegt wel dat er nog meer dan voldoende kamers beschikbaar zijn.

“Wie online de verschillende boekingssites afschuimt, stelt vast dat er op 6 en 7 juli nog meer dan plaats genoeg is, en dat aan betaalbare prijzen. Pas op, we verwachten wel dat zo goed als alle hotels tegen dan volzet zullen zijn, maar wie vandaag nog op zoek moet naar een verblijfplaats hoeft niet in paniek te slaan”, zegt Rodolphe Van Weyenberg van de Brussels Hotel Association (BHA) aan BRUZZ.

Een kleine zoektocht online bevestigt die stelling. Op het verhuurplatform Airbnb zijn er nog heel wat accommodaties vrij. Daar schommelen de prijzen voor het openingsweekend van de Tour tussen de 30 en de 200 euro per persoon per nacht. Voor Booking.com geldt hetzelfde verhaal. Daar tel je voor een nacht in een standaard tweepersoonskamer in een driesterrenhotel 49 euro neer per persoon.

‘Postkaart voor de wereld’

Van Weyenberg kijkt met vertrouwen uit naar de Tourstart en benadrukt het belang van dit evenement voor het imago van Brussel en de sector.

“De Ronde van Frankrijk is een van de grootste en meest gemediatiseerde sportevenementen van het jaar. Dat die in Brussel start betekent een boost voor het beeld van onze hoofdstad in het buitenland. Vergelijk het met een commerciële postkaart die je over heel de planeet verstuurt.”

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?