| De inkomhal van de WeWork kantoren in Handelsstraat in Brussel.

Kantoorverhuurder WeWork vraagt uitstel van betaling aan

© Belga
07/11/2023

De Amerikaanse aanbieder van gedeelde werkplekken WeWork heeft uitstel van betaling aangevraagd in een zogenaamde 'Chapter 11'-procedure. Het is een nieuw dieptepunt voor het bedrijf dat in 2019 door investeerders nog werd gewaardeerd op 47 miljard dollar, maar inmiddels al langere tijd met problemen kampt. In Brussel telt het bedrijf twee vestigingen.

WeWork hoopt op een doorstart. Dat is mogelijk met de 'Chapter 11'-procedure, die het bedrijven die niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen toestaat om nog actief te blijven.

WeWork, dat ook twee locaties aanbiedt in Brussel, zei in augustus al dat het twijfelde aan het voortbestaan van het bedrijf. De aanbieder van gedeelde werkruimtes zag zijn kantoorlocaties tijdens de eerste maanden van de coronapandemie leeglopen. Sindsdien heeft het bedrijf moeite om zijn kantoren weer goed gevuld te krijgen.

The Wall Street Journal meldde vorige week dat WeWork op 2 oktober een rentebetaling aan obligatiehouders had moeten doen, maar daar niet toe in staat was. Het aandeel halveerde op 1 november in waarde vanwege geruchten over een 'Chapter 11'.

WeWork heeft volgens de laatste cijfers 777 kantoorlocaties in 39 landen, waaronder 229 locaties in de Verenigde Staten.

De 'Chapter 11'-procedure heeft geen betrekking op vestigingen buiten de de Verenigde Staten, aldus WeWork in het persbericht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni