Koning Filip en premier Michel lanceren 'Happy Independent's Year'

© Photonews
| "We voeren een beleid dat inzet op de vrijheid om te ondernemen", stelde premier Michel.

In het kunstencentrum Bozar in Brussel is woensdagavond de vijftigste verjaardag van het sociaal statuut van de zelfstandigen gevierd. Koning Filip en premier Charles Michel (MR) lanceerden er de campagne Happy Independent's Year en het daaraan verbonden internetplatform.

De campagne wordt gesteund door het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) en vijftig zelfstandigen. Voor de officiële lancering had koning Filip met elf van hen een rondetafelgesprek over hun huidige situatie en de uitdagingen voor de toekomst.

Het interactieve platform is in hoofdzaak een plaats waar alle zelfstandigen hun ideeën kunnen lanceren. Die met de meeste likes worden later voorgesteld.

In België nam het aantal zelfstandigen tussen 2009 en 2016 met meer dan 13 procent toe. "We zijn met 1 miljoen zelfstandigen in België, waarvan 700.000 in hoofdberoep. We voeren daarom een beleid dat inzet op de vrijheid om te ondernemen", stelde premier Michel.

Minister van Zelfstandigen en Kmo's Denis Ducarme (MR) beloofde te blijven investeren in het zelfstandigenstatuut zoals dat de afgelopen maanden gebeurde met de invoering van vier nieuwe drempels voor de sociale bijdragen of de verlenging van het moederschapsverlof voor de vrouwelijke zelfstandigen van 8 naar 12 weken.

"Het statuut heeft succes, want het is aantrekkelijker dan ooit en schrikt minder af dan in het verleden. We blijven actief vooruitgang creëren en proberen discriminatie tegenover het zelfstandigenstatuut weg te werken", aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?