Koningshuis kiest voor luxe met nieuwe hofleveranciers

De koning kiest, naast gevestigde waarden, elk jaar ook voor enkele nieuwkomers.

Elk jaar stelt het koninklijk paleis een nieuwe lijst samen van bedrijven die zich met trots 'Gebrevetteerde Hofleverancier van de Koning' kunnen noemen. Dit jaar koos Zijne Majesteit voor onder meer een kapsalon en luxeproducten.

De lijst van officiële hofleveranciers kent een brede variatie aan gevestigde waarden. Zo kleedt de koningin zich al jaren in de couture van modehuis Natan en eet de familie het liefst de koekjes van Delacre of Jules Destrooper. Minder voor de hand liggende hofleveranciers zijn dan weer bpost, de Belgische tak van Shell, en ongediertebestrijdingsdienst Rentokil.

Dit jaar zijn de champagne- en wijngroep Vranken, juwelier en horlogemaker Cosyns, porseleinwinkel Caroline de Pierpont, en kapsalon D & R Cambre de nieuwkomers op de lijst van hofleveranciers.

Geen exclusiviteitscontract

De hofleveranciers kunnen wel geen exclusiviteit verwachten. “Het koningshuis doet regelmatig beroep op de goederen of diensten van de bedrijven in kwestie, maar heeft zeker geen exclusiviteitscontracten met hen”, klinkt het aan het koningshuis.

De nieuwe hofleveranciers worden op 22 november ontboden op het koninklijk paleis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?